Jeśli szukacie czegoś pysznego, niewymagającego umiejętności i czasu to zachęcam do wypróbowania kaszy z grillowaną papryką, rukolą i fetą. Świetnie się sprawdzi jako posiłek w pracy, na uczelni oraz na kolację.
.jpg)
2 porcje
Składniki:
.jpg)
2 porcje
Składniki:
- torebka kaszy jaglanej (ok 100g) lub szklanka kaszy kuskus
- 1 duża papryka
- 3/4 opakowania sera feta
- garść rukoli
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1,5 łyżki dżemu figowego lub miodu
- szczypta soli
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną gotujemy z solą i kroplą oliwy.
Rukolę myjemy i osuszamy.
Paprykę myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Czosnek kroimy na cienkie plasterki.
Patelnię kropimy oliwą. Paprykę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej, od czasu do czasu obracając. Gdy papryka się zarumieni i stanie się miękka dodajemy na patelnię czosnek. Grillujemy jeszcze przez 3 min.
Ser feta kroimy na kostki. Przygotowujemy sos, poprzez zmieszanie wszystkich składników.
Kaszę nakładamy na talerz, kropimy ją sosem i układamy na niej zgrillowaną paprykę, czosnek, rukolę i ser feta.
Witam. Masz fajny blog i ciekawe przepisy. Może dołączysz do mojej grupy. Pozdrawiam. Dorota Katarzyna z bloga EsmeraldaZeSmakiem.
OdpowiedzUsuńhttps://www.facebook.com/groups/NocneWypiekiinietylko/
Nocne Wypieki i nie tylko