środa, 6 sierpnia 2014


W końcu na krzaczkach pojawiły się dojrzałe maliny i jeżyny. Zebrałam je szybciutko i przygotowałam pyszny deser. Jest prosty w przygotowaniu i mało kaloryczny. Idealny na ciepłą pogodę.

Ilość: 4 porcje
Składniki:
  • 1 duży jogurt
  • pół szklanki mali
  • 1/4 szklanki jeżyn
  • garść borówek
  • 1/2 szklanki musli 
Przygotowanie:
Owoce myjemy, osuszamy.
Na dno szklanki wsypujemy musli.
Warstwami układamy jogurt, jeżyny, maliny, borówki. 
Deser możemy włożyć do zamrażarki  na 30 minut, aby się troszkę zmroził.
Smacznego!


Jeżyny 2014
Płaski brzuch- posiłki dietetyczneLekkie desery bez piekarnika vol 2
Reakcje:

Tagged: , ,

3 komentarze:

  1. to jeden z naszych ulubionych deserów, często też jemy na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam również Moja Droga takowy z herbatnikami :) Ale zapewne z musli też jest pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny przepis ^^
    Uwielbiam takie połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)