środa, 6 sierpnia 2014


Takie małe urozmaicenie zwykłego obiadu. Podpieczona cukinia i papryka zawinięta, ziołowym filetem z indyka. Prosto i smacznie na obiad.

Ilość: 4 porcje
Składniki:
  • 1 średnia cukinia
  • 1 papryka
  • filet z indyka. (około 600 g)
  • oliwa
  • przyprawy: pieprz sól, oregano, zioła prowansalskie, papryka
Przygotowanie:
Filet z indyka kroimy na plastry, ubijamy tłuczkiem, kropimy oliwą i przyprawiamy.
Owijamy folią, i wkładamy do lodówki na 30 minut. 
Połowę cukinii kroimy na plastry, a drugą połowę cukinii i paprykę kroimy w kosteczkę. 
Cukinie i paprykę pokrojoną w kosteczki dusimy na patelni, aż  zmiękną.
Następnie układamy je na filetach z indyka, zawijamy i zapinamy za pomocą wykałaczek.
Smażymy na oliwie z oliwek.
Gdy indyk się przypiecze z zewnątrz, kładziemy an nim plastry cukinii i przykrywamy pokrywką.
Trzymamy to na patelni przez 10 minut.
Tak gotowe mięso podajemy z sałatką, ryżem i podduszoną cukinią.





Reakcje:

Tagged: , , , ,

1 komentarz:

  1. Doskonałe danie na lato, szkoda, że nie mam już cukinii, bo mi zrobiłaś ochotę!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)