Takie małe urozmaicenie zwykłego obiadu. Podpieczona cukinia i papryka zawinięta, ziołowym filetem z indyka. Prosto i smacznie na obiad.
Ilość: 4 porcje
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 1 papryka
- filet z indyka. (około 600 g)
- oliwa
- przyprawy: pieprz sól, oregano, zioła prowansalskie, papryka
Przygotowanie:
Filet z indyka kroimy na plastry, ubijamy tłuczkiem, kropimy oliwą i przyprawiamy.
Owijamy folią, i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Połowę cukinii kroimy na plastry, a drugą połowę cukinii i paprykę kroimy w kosteczkę.
Cukinie i paprykę pokrojoną w kosteczki dusimy na patelni, aż zmiękną.
Następnie układamy je na filetach z indyka, zawijamy i zapinamy za pomocą wykałaczek.
Smażymy na oliwie z oliwek.
Gdy indyk się przypiecze z zewnątrz, kładziemy an nim plastry cukinii i przykrywamy pokrywką.
Trzymamy to na patelni przez 10 minut.
Tak gotowe mięso podajemy z sałatką, ryżem i podduszoną cukinią.
Doskonałe danie na lato, szkoda, że nie mam już cukinii, bo mi zrobiłaś ochotę!
OdpowiedzUsuń