piątek, 14 marca 2014

Dla każdego, kto ma dość jedzenia kanapek na śniadanie, przygotowałam pyszny twaróg z suszonymi pomidorami, kiełkami i pestkami dyni. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i do tego szybki. Jeśli zależy Wam na szczupłej sylwetce, to warto wzbogacać swoje śniadania w nabiał.

Twaróg jest powszechnie zalecany w większości diet odchudzających, jako zapewniający uczucie sytości przy jednoczesnym małym ładunku energetycznym.Uważany jest też powszechnie za zdrowy i od najmłodszych lat podawany na każde śniadanie małym dzieciom. Jedzą go też osoby pracujące nad kształtowaniem masy mięśniowej, osoby na diecie lekkostrawnej



Ilość: 2 porcje
Składniki:

  • 1 opakowanie twarogu (ok.250 g)
  • 2 łyżki pestek dyni
  • garść kiełek brokułu
  • 8 połówek suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek
Suszone pomidory pokroić na plasterki, kiełki opłukać.Twaróg przekroić na pół, położyć na talerzu. Posypać go kiełkami, pestkami dyni oraz suszonymi pomidorami. Pokropić oliwą z oliwek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. 



Kiełki

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)