sobota, 7 czerwca 2014


Składniki ( 4 porcje) :

  • 4 filety z soli (po około 150 g każdy ; może być inna ryba)
  • 1 opakowanie mozzarelli ( może być też tarta mozzarella)
  • 4 cukinie
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska
  • pieprz, oregano
Przygotowanie:
Cukinie pokroić w plasterki, ułożyć w posmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawami. Rybę posypać solą i  pieprzem, a następnie ułożyć na cukinii. Na samą górę położyć plastry cukinii. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC i zapiekać rybę przez około 20 minut. W tym czasie pomidory obrać ze skórki, dusić na oliwie z czosnkiem. Dodać do ryby i zapiekać jeszcze 15 minut.

Tagged: , , ,

4 komentarze:

  1. Wyszło przepysznie. Cała rodzina się tym zachwyciła !

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Akurat jestem zdania, że wiele jest dań rybnych które smakują po prostu wyśmienicie. Jak dla mnie świetnie sprawdzają się gofry belgijskie z łososiem wędzonym https://mowisalmon.pl/przepisy/gofry-belgijskie-z-lososiem-wedzonym-i-kwasna-smietana/ gdzie ten przepis ja również odkryłem niedawno. Tym bardziej jestem z niego zadowolony.

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)