Składniki ( 4 porcje) :
- 4 filety z soli (po około 150 g każdy ; może być inna ryba)
- 1 opakowanie mozzarelli ( może być też tarta mozzarella)
- 4 cukinie
- 4 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól morska
- pieprz, oregano
Przygotowanie:
Cukinie pokroić w plasterki, ułożyć w posmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawami. Rybę posypać solą i pieprzem, a następnie ułożyć na cukinii. Na samą górę położyć plastry cukinii. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC i zapiekać rybę przez około 20 minut. W tym czasie pomidory obrać ze skórki, dusić na oliwie z czosnkiem. Dodać do ryby i zapiekać jeszcze 15 minut.
Wyszło przepysznie. Cała rodzina się tym zachwyciła !
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńAkurat jestem zdania, że wiele jest dań rybnych które smakują po prostu wyśmienicie. Jak dla mnie świetnie sprawdzają się gofry belgijskie z łososiem wędzonym https://mowisalmon.pl/przepisy/gofry-belgijskie-z-lososiem-wedzonym-i-kwasna-smietana/ gdzie ten przepis ja również odkryłem niedawno. Tym bardziej jestem z niego zadowolony.
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń